Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie co do trybu hard - szybka utrata HP

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Gram sobie pierwszy raz na trybie hard, bo na trybie normal zawsze jest za łatwo. No i gram na nim, i dlaczego co jakieś 15 sekund postać traci 1/4 życia? Czy to jakiś bug czy tryb hard taki jest? Bo przeciwnicy dalej nic nie robią. 

Opublikowano

Może to przez jakieś efekty negatywne?

Hard mode daje:

• Enemies have normal HP but powerful attacks.
  • Boss HP is not displayed.
  • Drops 1 additional evil core.
  • Increases the gold reward by 30%.
  • You may bring half as many secondary weapons as Normal Difficulty.
  • You gain slightly more EXP than Normal.

Więc raczej to nie z tego powodu ;)

Już dawno nie grałem w Vindictus, ale zobacz czy umiejętności twojej postaci nie mają w opisach coś o zabieraniu życia lub potwory na danej mapie mają taki efekt. 

exKidMod 4Story | Redaktor 4Story

Lord Phoenix | The Phoenix | Falem

Opublikowano

No raczej vella nie ma żadnych bonusów na 10 poziomie które zabierałyby życie. Potwory tam raczej wybitnie op nie są, nawet na tym trybie hard nic mi nie robili. Więc nie wiem. Może to po prostu wina source'a.

Opublikowano

skill XE movie - czyli kiedy wciskasz jednocześnie prawy i lewy przycisk myszy odbiera Ci 20% HP  - używasz go żeby uniknąć jakichś mega mocnych ataków / stunów

jeżeli nie klikasz to jest możliwe że masz jakiegoś buga - który np. nie pokazuje Ci potworków dokoła Ciebie albo coś w tym stylu - w takim wypadku skontaktuj sie z adminami - ale ja sądzę że to raczej pierwsza opcja :)

@Edit - a powiedz mi jaka misja to jest ? bo wiesz że ogień  / spadające na ciebie obiekty - oraz ty sam kiedy spadasz z wysokości też otrzymujesz obrażenia ? :D albo zobacz pod nogi ( czasem moby są małe i sam nie widze ze mnie np głupia żaba leje - może to coś z tego ? 

16k7y4p.png

Opublikowano

Tak, to ten ruch. Już go nie używam.

Teraz kilka pytań, bo mam 18 poziom i nie chce już gry oceniać.

Czemu nie ma muzyki podczas walk?

Czy do końca gry misje będą trwały 5 minut, a z innymi graczami 3?

Czy do końca gry mapy będą metr na metr? 

W jakim stopniu jest to p2w? Bo na razie zauważyłem że bez hajsu nie da się edytować postaci. 

Opublikowano

Tak, to ten ruch. Już go nie używam.

Teraz kilka pytań, bo mam 18 poziom i nie chce już gry oceniać.

Czemu nie ma muzyki podczas walk?

Czy do końca gry misje będą trwały 5 minut, a z innymi graczami 3?

Czy do końca gry mapy będą metr na metr? 

W jakim stopniu jest to p2w? Bo na razie zauważyłem że bez hajsu nie da się edytować postaci. 

podczas walki  muzyka jest wyciszana słyszysz jedynie odgłosy walki żebyś mógł się koncentrować na walce - tj. niektóre monstra wydają charakterystyczny odgłos przed mocnym uderzeniem.

2' walki trwają 5 min jak grasz na poziomie normal / hard - z czego polecam grac caly czas na hard bo na normal po prostu sie nie oplaca, to jest tylko na początku - tzn później dochądzą wielkie raidy / wyprawy na areny w wieloma bossami i tym podobne no i sezon 2gi + zamek w rocheste gdzie jedna misja trwa z 20 min.  to ile trwa misja zależy od długości areny i twoich umiejętności. ale fakt faktem później będą dłuższe

3'niestety nie ^^ tzn. w sezonie pierwszym tak, ale w sezonie 2gim te mapy są ogromne.

4' nie jest p2w - wszystko możesz kupić za kase zdobytą w grze - w market place kupujesz TIR coins - które symbolizują walutę z sklepu za kasę, pozatym w sklepie za kase nie ma żadnych jakichs wzmocnień typu + 1000 ataku  wiec wszyscy graja na podobnym poziomie.  wygląd możesz sobie zmienić później jak Cię będzie na to stać koszt full charakteryzacji to jakies 20 - 30kk czyli jakies pół roku grania od zera  - jeżeli chcesz wszystko od razu, po co grasz w tę grę ?

16k7y4p.png

Opublikowano

podczas walki  muzyka jest wyciszana słyszysz jedynie odgłosy walki żebyś mógł się koncentrować na walce - tj. niektóre monstra wydają charakterystyczny odgłos przed mocnym uderzeniem.

2' walki trwają 5 min jak grasz na poziomie normal / hard - z czego polecam grac caly czas na hard bo na normal po prostu sie nie oplaca, to jest tylko na początku - tzn później dochądzą wielkie raidy / wyprawy na areny w wieloma bossami i tym podobne no i sezon 2gi + zamek w rocheste gdzie jedna misja trwa z 20 min.  to ile trwa misja zależy od długości areny i twoich umiejętności. ale fakt faktem później będą dłuższe

3'niestety nie ^^ tzn. w sezonie pierwszym tak, ale w sezonie 2gim te mapy są ogromne.

4' nie jest p2w - wszystko możesz kupić za kase zdobytą w grze - w market place kupujesz TIR coins - które symbolizują walutę z sklepu za kasę, pozatym w sklepie za kase nie ma żadnych jakichs wzmocnień typu + 1000 ataku  wiec wszyscy graja na podobnym poziomie.  wygląd możesz sobie zmienić później jak Cię będzie na to stać koszt full charakteryzacji to jakies 20 - 30kk czyli jakies pół roku grania od zera  - jeżeli chcesz wszystko od razu, po co grasz w tę grę ?

Nie chcę mieć wszystkiego od razu, tylko interesuje mnie na czym twórcy w tej grze zarabiają. Bo na czymś muszą. I jak na razie widzę że na edytorze postaci, bo wszystko tam kosztuje prawdziwe pieniądze. Chyba że te nx coins można jakoś zdobyć. 

Opublikowano

Nie chcę mieć wszystkiego od razu, tylko interesuje mnie na czym twórcy w tej grze zarabiają. Bo na czymś muszą. I jak na razie widzę że na edytorze postaci, bo wszystko tam kosztuje prawdziwe pieniądze. Chyba że te nx coins można jakoś zdobyć. 

NX coins - to to samo co TIR coins - tylko jak już kupisz od kogoś TIR coinsy to ich nie możesz odsprzedać, wymyślone jest dobrze, oni zarabiają nie tyle na tych edytorach postaci co na loteriach - organizują event - wrzucają pudełko za NX'y ludzie kupują pudełko i mają jakieś 0,01% szans na wylosowanie jakiegoś elitarnego przedmiotu którego już nigdy nikt inny nie wylosuje = rekordowe były pudełka z Setem Iset i Kaeghan ( mozesz popatrzyc w googlach jak wygladaja ) i ludzie ( konkretnie niemcy ) wstawiali na forum screeny co wydawali po pare tysięcy Euro na te pudełka żeby dostać takiego skina a i tak Kaeghana mają 3 osoby na całym serwie Europejskim :) Ty sie o nich nie martw oni o swoje umieją zadbać :D

16k7y4p.png

Opublikowano

NX coins - to to samo co TIR coins - tylko jak już kupisz od kogoś TIR coinsy to ich nie możesz odsprzedać, wymyślone jest dobrze, oni zarabiają nie tyle na tych edytorach postaci co na loteriach - organizują event - wrzucają pudełko za NX'y ludzie kupują pudełko i mają jakieś 0,01% szans na wylosowanie jakiegoś elitarnego przedmiotu którego już nigdy nikt inny nie wylosuje = rekordowe były pudełka z Setem Iset i Kaeghan ( mozesz popatrzyc w googlach jak wygladaja ) i ludzie ( konkretnie niemcy ) wstawiali na forum screeny co wydawali po pare tysięcy Euro na te pudełka żeby dostać takiego skina a i tak Kaeghana mają 3 osoby na całym serwie Europejskim :) Ty sie o nich nie martw oni o swoje umieją zadbać :D

Czyli można coś z edytora dostać za darmo (tzn. zdobyć czysto z gry) czy trzeba płacić?

Założyłem rękawice i gra mówi że więcej nie da się udźwignąć. Mam czekać do 34 poziomu i na rozwinięcie ekwipunku czy jest inna opcja? 

Opublikowano

Czyli można coś z edytora dostać za darmo (tzn. zdobyć czysto z gry) czy trzeba płacić?

Założyłem rękawice i gra mówi że więcej nie da się udźwignąć. Mam czekać do 34 poziomu i na rozwinięcie ekwipunku czy jest inna opcja? 

Wszystko mozesz dostac na Eventach / i prosto z gry.

Jak masz za duży udźwig to rozwiń umiejętność tej zbroi którą nosisz - czyli jak nosisz plate armor to ulepszasz ta umiejetnasc itd. a jak Ci dalej brakuje to Weight endyrency ulepszasz :)

16k7y4p.png

Opublikowano

Wiem że za dużo pytam, ale kto pyta nie błądzi.

To już chyba ostatni problem, mianowicie z community z gry. Ciężko znaleźć jakiś wolny pokój na daną misje (to pewnie dlatego że mam 19 poziom), a jak sam robię, to jeśli już jakiś zagubiony gracz wbije, to spami "start" po czym wychodzi. Jak już zacznę chociażby z tym jednym, to ciśnie na sam koniec poziomu olewając itemy i mnie. Chyba tylko raz spotkałem kogoś kto bije wszystko co trzeba, zbiera wszystko i po każdym pomieszczeniu czeka. Czy będzie lepiej potem?

I czemu misje z dopiskiem "raid" trzeba grać samemu? Bossowie są na tyle trudni że tutaj faktycznie potrzebna jest ekipa. 

Opublikowano

misje z dopiskiem Raid muszą być trudne i wcale nie musisz ich grać samemu - za te misje dostajesz wiecej expa, kasy i lepszy drop

jak nie chcesz grać z innymi to utwórz prywatny pokój - jeżeli chcesz grać w swoim tępie najlepiej grać solo albo z kolegami + możesz dołączyć do jakiejś polskiej gildii ostatnio rekrutują Bogowie - tam znajdziesz kogoś kto pomoże Ci w misjach :)

Jeżeli masz więcej pytań to pisz na PW żeby tutaj może więcej spamu nie robić, bo robi się chaos :D

16k7y4p.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...